Minder stress, meer werkplezier

Over de opleiding

Krijg je veel e-mails en vragen van klanten of collega’s? Ervaar je veel stress? Heb je soms het gevoel dat er te veel op je afkomt?

In deze praktijkgerichte workshop leer je als leidinggevende of medewerker hoe je meer tijd kunt creëren, effectiever kunt samenwerken en een beter overzicht kunt krijgen over je dagplanning.

Je krijgt inzicht in de tijdrovers die je beletten om productief te zijn en leert hoe je deze tijdverslinders effectief kunt aanpakken. Daarnaast ontvang je praktische methodes en tips om je dagelijkse taken op een beheerste en efficiënte manier af te ronden.

 

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding ontdek je hoe je stress kunt verminderen en werkplezier kunt verhogen. We bieden je concrete tools en technieken om je werkdruk te beheersen, je tijd effectief te managen en je dagelijkse taken met meer gemak en voldoening uit te voeren.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Stressmanagement Technieken: Effectieve methodes om stress te verminderen en beter om te gaan met werkdruk. Ontdek hoe je je zenuwen kunt kalmeren en een rustige, gefocuste werkhouding kunt behouden.


Efficiënt Tijd- en Taakbeheer: Praktische tips voor het optimaliseren van je tijd en het efficiënt plannen van je taken. Leer hoe je je werk beter kunt organiseren en prioriteiten kunt stellen om je productiviteit te verhogen.

Betere Samenwerking: Effectiever samenwerken met collega’s door communicatie te verbeteren en gezamenlijke doelen te stellen, wat bijdraagt aan een harmonieuze werkomgeving.

Werk-Privébalans: Strategieën voor een gezonde balans tussen werk en privéleven, wat bijdraagt aan je algehele welzijn en voorkomt dat je werkplezier in het gedrang komt.

Met deze opleiding krijg je niet alleen de kennis en vaardigheden om stress te verminderen, maar ook om je werkplezier te verhogen en je werkervaring te verbeteren. Maak je klaar om je werk op een nieuwe manier te benaderen en geniet van een positievere, meer bevredigende werkomgeving.

Programma

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inventaris persoonlijke stressfactoren - Definitie & oorzaken van stress: de stresstest
  • Aanpak tijdrovers en omgaan met informatiestromen
  • Efficiënt werken: uw taken beter plannen en organiseren.
  • Tijdswetten en agendabeheer 
  • Prioriteiten stellen, omgaan met e-mail, telefoon en klassement 
  • Beheersen van stress : tips & technieken 
  • Stress Management - Stress verminderen, voorkomen en beheersen: strategieën 
  • Het ontwikkelen van een gezonde work/life balans

Doelgroep

De workshop "Meer tijd en minder stress" is bedoeld voor iedereen die over een volle agenda beschikt en regelmatig tijd te kort komt. Dit zijn leidinggevenden, projectleiders en ook medewerkers met een breed takenpakket die met meer gemoedsrust de dagelijkse taken willen aanpakken.

Aanpak

De opleiding vindt plaats in de vorm van een interactieve workshop waarbij we starten vanuit uw concrete werksituatie en gebruik maken van verschillende checklists en werkinstrumenten. Via oefensessies krijg je concrete tips en inzichten die je meteen toepast op je eigen werksituatie. 

Mogelijke trainers

Resultaten

Na deze workshop zal je in staat zijn om:

  • stress te verminderen en beter om te gaan met werkdruk, waardoor je je rustiger en meer in controle voelt
  • de tijdrovers aan te pakken die u beletten om productief te zijn
  • uw dagelijkse taken met minder stress aan te pakken
  • je tijd beter te beheren en je dagelijkse taken efficiënter te plannen, waardoor je meer gedaan krijgt met minder moeite.
  • beter om te gaan met stress, uitdagingen en veranderingen in je werkomgeving.
  • minder te piekeren en meer gemoedsrust te hebben
  • een beter overzicht te hebben over je dagplanning

Referenties

“Ik wou graag methodes krijgen om nog efficiënter te kunnen werken. Ik had een reflectie verwacht van waar ik sta en hoe ik dit kon verbeteren in de toekomst. De cursus beantwoorde volledig aan mijn verwachtingen omdat de training hands-on was en gegeven door iemand met voldoende professionele ervaring maar ook levenservaring. Tijdens de training kregen wij tussentijdse terugkoppelmomenten. Nagenoeg ieder punt was nuttig en zeer bruikbaar! Top!”

Tom Vanbeckevoort  - Infrax

Tom Vanbeckevoort Infrax