Tevreden klanten

Wij streven elke dag naar een maximale klantentevredenheid. Een training of opleiding staat nooit op zich. Wat uiteindelijk telt is het resultaat. Daarom houden we alle tevredenheidsscores bij van onze klanten.

Hieronder vindt u de tevredenheidsscores van de 20 meest recente trainingen. Wij delen deze informatie graag met u. Transparante communicatie vinden we immers heel belangrijk.

BedrijfGevolgde trainingScore
SchoupsProfessioneel telefoneren en klachten behandelen100%
GreenlifeproInsights Discovery Persoonlijkheidsprofiel85%
ProdigestTime Management80%
greenlifeproInsights Discovery Persoonlijkheidsprofiel85%
xpofleetTime Management92%
Departement cultuur, jeugd en mediaTrain de trainer84%
departement cultuur, jeugd en mediaTrain de trainer90%
GreenlifeproInsights Discovery Persoonlijkheidsprofiel86%
PostNL Pakketten BelgiëSuccesvol netwerken85%
Departement cultuur, jeugd en mediaTrain de trainer100%
greenlifeproInsights Discovery Persoonlijkheidsprofiel90%
Politie AalstEfficiënt en productief vergaderen85%
DesmetPresentatietechnieken: presenteren met impact86%
BaloiseFinancieel Management voor niet-financiële functies81%
Politie AalstEfficiënt en productief vergaderen85%
XpofleetTime Management100%
xpofleetTime Management75%
Politie AalstEfficiënt en productief vergaderen85%
DPG MediaStorytelling90%
INTRACTOChange Management70%

Wat onze klanten zeggen over onze opleidingenReferenties

Klantvriendelijkheid en klantgericht communiceren

Ik vond het een heel duidelijke en interessante opleiding en we kregen enorm veel tips en tools aangereikt om ook in moeilijke omstandigheden toch professioneel een klantencontact te kunnen afwerken. De desk-methode en de LEO-techniek zijn twee tools die ik zeker ga toepassen!

Hans Jaques - DGZ

Time Management

Ik wilde graag technieken leren om te komen tot een betere tijdsindeling en prioriteiten te stellen. Op een constructieve manier kreeg ik de juiste tools aangereikt zoals bijvoorbeeld het werken in tijdsblokken. De snelle en gedreven manier van doceren en de prima interactie met de groep maken van deze opleiding een topper.

Geert Bauwens - DAF Trucks

Presentatietechnieken: presenteren met impact

Ik wil je nog heel hartelijk danken voor de inspirerende en toffe (online) opleidingsdag! Ik had een beetje een presentatievrees opgelopen door 2 oefenmomenten die niet zo geslaagd waren, maar doordat er tijdens de opleiding zo’n veilige sfeer was gecreëerd, ging het eigenlijk helemaal prima! We kregen bovendien fijne feedback waar we veel van leerden. De trainer weet alles op een duidelijke en enthousiaste manier over te brengen. Ook de e-learning vond ik erg leerzaam.

Linda Haver - Agentschap Integratie en Inburgering

Overtuigend Communiceren

De trainer was heel goed voorbereid (er was vooraf een online intake met onze vragen en verwachtingen), had duidelijk veel ervaring en was echt empathisch. Ze slaagde er in onze communicatieproblemen supersnel te identificeren en stelde ons concrete oplossingen voor. Ik was echt super verbaasd en tevreden van de output van deze training. Top!

Andrea Ariani - BASF

Professioneel telefoneren en klachten behandelen

Het was een heel inspirerende opleiding waarbij we heel wat goeie tips hebben gekregen hoe we moeilijke telefoongesprekken kunnen aangaan. Zowel theoretisch en nadien ook in de praktijk konden we oefenen met cases uit onze eigen ervaringen. De lesgever kon die heel goed inschatten en perfect nabootsen. Ik vond het een van de beste opleidingen die ik ooit heb gekregen!

Hans Jaques - DGZ

Effectief delegeren

Ik wou graag inzicht in hoe een team te motiveren en op een positieve manier aan te sturen. In deze training werden concrete voorbeelden en praktische tips aangehaald. Ik ga zeker aan de slag met het toepassen van het LEO-principe, mij focussen op het 'positieve' en beter inplannen om meer tijd te hebben voor opvolgingsgesprekken.

Elke Van Hove - LeasePlan Belgium

Basiscursus Leidinggeven

Met deze cursus wou ik vooral mijn eigen visie op leidinggeven verbreden. Ik heb geleerd om te gaan met vaardigheden en wat de impact is van gevoelens bij het communiceren. Ik heb ook concrete tools meegekregen om structureler om te gaan met feedback. Dit traject was echt een hele verrijking.

Rik Wynants - Actos Consulting

Preventie van stress en burn-out

In deze cursus heb ik geleerd hoe ik beter kan omgaan met bepaalde stressfactoren die ik zelf niet in de hand heb, en dit op een zeer aangename manier! De workshop was heel to the point en zeer leerrijk. Het is de meest interactieve traninig die ik ooit heb gehad en met een super docent. Ik heb het gevoel dat ik hier echt nog lang de vruchten van ga kunnen plukken.

Tracy Van Maercke - Benteler

Professioneel telefoneren en klachten behandelen

Mijn voornaamste verwachting was om een goed inzicht te krijgen in de principes van een goed, zakelijk telefoongesprek. Dit werd ingelost zowel via een theoretische insteek als via praktische rollenspelen met videofeedback. Ik heb interessante technieken geleerd zoals het LEO-model en het positief formuleren van je boodschap. Alle aspecten zijn aan bod gekomen, voor mij kon deze cursus niet beter zijn.

Daniël De Rudder - Vivium Group